Veeam en Nutanix lanceren oplossingen voor ‘Always-On Enterprise’

Veeam Software breidt zijn partnership met Nutanix uit. Veeam wordt hiermee de nummer 1-leverancier van een availability-oplossing voor gevirtualiseerde omgevingen van Nutanix. Daarnaast gaat Veeam ondersteuning leveren voor Nutanix AHV in de Veeam Availability Suite. Dit stelt de gezamenlijke klanten van Nutanix en Veeam in staat te profiteren van een enterprise-class availability-oplossing. Die helpt de digitale-transformatiestrategieën van grote bedrijven drastisch te versnellen door te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers die een probleemloze digitale ervaring eisen.

Als software-defined enterprise cloudplatform vergroot Nutanix de performance en zorgt het voor een veel eenvoudiger beheer van applicatieworkloads in fysieke en virtuele omgevingen. IDC verwacht dat de markt voor hyper-converged infrastructure (HCI) in 2021 7,5 miljard dollar waard is1 als gevolg van de groeiende interesse voor deze technologie binnen grote bedrijven, nu steeds meer bedrijven de mogelijke voordelen ervan onderzoeken.

“HCI is een van de snelst groeiende segmenten van de enterprise-infastructuurmarkt geworden”, zegt Eric Sheppard, Research Director bij IDC. “Dat komt doordat hiermee nieuwe niveaus van flexibiliteit en operationele efficiëntie mogelijk zijn binnen essentiële onderdelen van de datacenterinfrastructuurmarkt. De ondersteuning van Veeam voor Nutanix AHV introduceert een bewezen availability-platform in deze groeiende markt. En dat in een tijd waarin hyper-converged oplossingen steeds meer geïmplementeerd worden ter ondersteuning van bedrijfskritische applicaties, wat een dergelijk platform noodzakelijk maakt.”

Als leider op dit gebied biedt Veeam een agentless oplossing om de hoogste niveaus van beschikbaarheid en databescherming te garanderen voor alle applicaties en data. Het gecombineerde aanbod helpt organisaties IT-implementaties te versnellen, IT-beheer drastisch te vereenvoudigen en een flexibeler manier te creëren voor het implementeren van nieuwe bedrijfsdiensten.

“Nutanix blijft investeren in strategische relaties om ons partnerecosysteem te verbeteren”, zegt Sudheesh Nair, President van Nutanix. “We zijn verheugd Veeam te benoemen tot nummer 1-leverancier van een availability-oplossing voor ondersteunde, gevirtualiseerde omgevingen van Nutanix. Zo bieden we onze gezamenlijke klanten gemoedsrust bij de verdere ontwikkeling van hun digitale-transformatiestrategieën.”

“Dankzij dit partnership komen de marktleider in enterprise cloud-computing – Nutanix – en de marktleider in availability-oplossingen samen”, zegt Peter McKay, co-CEO en President van Veeam. “Allebei richten we ons op het leveren van multicloudoplossingen aan grote ondernemingen. Nu we steeds meer voet aan de grond krijgen in het hybrid-cloudsegment, zien we dat onze klanten oplossingen nodig hebben, die zowel hun on-premise- als hun cloud-IT-omgeving omvatten. We zijn blij nu de nummer 1-availability-oplossing voor ondersteunde, gevirtualiseerde omgevingen van Nutanix te zijn.”

Zowel Veeam als Nutanix richt zich volledig op het kanaal, zodat partners profiteren van een gecombineerde, zeer gedifferentieerde oplossing die de partnersalesmogelijkheden vergroot. Veeam wordt Strategic Technology Partner binnen het Nutanix Elevate Alliance Partner Program. Daarnaast wordt de applicatie van Veeam opgenomen in de nieuwe Nutanix Marketplace. Beide initiatieven brengen het Veeam-ecosysteem een stap verder, zodat Veeam de initiatieven op het gebied van digitale transformatie die klanten en partners nemen, verder kan ondersteunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *