Colocatiedatacenters van KPN opereren voortaan als NLDC

KPN maakt bekend haar colocatiediensten voortaan onder een nieuwe naam te gaan aanbieden: NLDC. Zes datacenters van KPN die specifiek worden ingezet voor het aanbieden van colocatiediensten worden onderdeel van NLDC. Door de stap wil KPN beter kunnen inspelen op groeikansen in de colocatiemarkt.

NLDCNLDC wordt gepositioneerd als een Nederlands datacenterbedrijf. Het nieuwe bedrijfsonderdeel stelt zichzelf als doel klanten te bedienen met ‘gebruiksvriendelijke procedures voor een prettige, betrouwbare en bovenal veilige klantbeleving’. Daarnaast richt NLDC zich in toenemende mate op cloud spelers die vanuit Nederland steeds meer diensten in Europa willen aanbieden.

Zes datacenters worden onderdeel van NLDC. Het gaat hierbij om datacenters van KPN in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam. De datacenters zijn allen zowel carrier als cloud neutraal en bieden toegang tot nationale en internationale telecommunicatie- en datanetwerken van alle carriers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *