Red Hat en QCT werken samen aan systemen voor OpenStack en Ceph

Red Hat en QCT (Quanta Cloud Technology) gaan de belangrijkste Red Hat-producten combineren met QCT’s aanbod van servers, opslag en netwerk-switches. Dit betreft onder andere het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, Red Hat Ceph opslag, en Red Hat Enterprise Linux. Red Hat en QCT werken samen om met dit aanbod private en hybride cloud-implementaties en klantsucces te bevorderen door middel van gezamenlijke tests, validaties en referentiearchitecturen.

OpenStackRed Hat heeft zich ontpopt tot een leider op het gebied van private en hybrid cloud, met opensourceoplossingen voor vier datacenter segmenten, van bare metal en gevirtualiseerde omgevingen tot private en public cloud. Red Hat is een fervent aanhanger en toonaangevende leverancier van OpenStack, zowel door bijdragen aan de upstream OpenStack-community, evenals door een OpenStack-platform te leveren voor enterprise klanten. Daarnaast is het bedrijf de hoofdsponsor van Ceph, het geïntegreerde, schaalbare distributed storage platform, dat de voorkeur heeft van gebruikers en ontwikkelaars van OpenStack-gebaseerde clouds.

QCT is een internationale hyperscale datacenter solution provider. De producten zijn ontworpen om de voordelen van hyperscale-prestaties te leveren, in standaard SKU’s en voor klanten van elke omvang. QCT is een langdurige supporter van het OpenStack-project, evenals Open Compute en andere projecten.

Red Hat en QCT zullen aan een aantal initiatieven samenwerken, waaronder:

QCT Cloud Solution Centers – De Cloud Solution Centers in San Jose, Californië en Taiwan werden eind 2015 onthuld met de steun van Red Hat en anderen. Deze helpen klanten implementaties van QCT’s software-defined infrastructuuroplossingen te ervaren en testen. Dit zorgt voor een efficiëntere en krachtige private en hybrid cloud-ontwikkeling, waarbij ze begeleiding krijgen van experts uit de industrie, waaronder Red Hat, bij de inzet van open cloudtechnologieën.

Gezamenlijke referentie-architecturen – Na uitgebreide tests en validaties, hebben architecten van Red Hat en QCT een aantal referentiearchitecturen ontwikkeld die het implementatiesucces bij klanten bevordert. Het gaat om een combinatie van Red Hat Ceph Storage, een open software-defined storageplatform, en het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, een zeer schaalbare, Infrastructure-as-a-service (IaaS) oplossing, op QCT servers, opslag en switches. De referentiearchitectuur is beschikbaar voor Red Hat Ceph Storage op een configuratie van QCT QxStor Red Hat Ceph Storage Edition met QCT QuantaGrid D51PH-1ULH en QCT QuantaPlex T21P-4U servers.

De twee bedrijven zullen hun gezamenlijke oplossingen en referentiearchitecturen presenteren op een reeks wereldwijde evenementen. Het doel is de workload-gedreven performance-geoptimaliseerde configuraties en gebruikscenario’s te tonen en meer informatie te geven over het jumpstart-programma, dat toegang geeft tot een testomgeving in QCT Cloud Solution Centers. Het eerste evenement, de Taiwan Ceph Summit, werd 17 maart 2016 in Taiwan gehouden met bijna 200 lokale IT-beslissers. In 2016 staan meerdere roadshows gepland in andere delen van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *